Sommer totusenogti i musikkens tegn

Nå er det slutt på sommeren som forøvrig ble en kjempeopplevelse i musikkens tegn.

Tror jeg har fått med meg ca 15 konserter i løpet av ferien min. Det startet med Tydalsfestivalen der Jan Teigen bidro til at alle som var til stede på konserten hans var med på allsang. Om de var 10 eller 60. Morsomt å stå der å bevitne hva en
musiker som han har gitt folk gjennom mange år. Chand Torsvik, Elisabeth Andreassen, Skambankt og John Olav Nilsen og gjengen var ett knippe av de andre artistene som spilte der. Sistnevnte har jeg brukt lang tid på å finne ut om jeg liker eller ikke og nå etter å ha sett ham live to ganger synes jeg at sangene hans er fine og at tekstene inspirerer meg til å skrive selv.

De neste jeg har hørt på er Gatas Parlament og Norma Sass som spilte på Press-Redd Barna Ungdom sin sommerleir.
Gatas Parlament laget skikkelig show og fikk de vel 50 ungdommene som var der til å bli med på en energisk og morsom konsert. Det som slår meg når jeg står der er hvor engasjert alle blir av musikken deres. Norma Sass var veldig søte med blomster overalt på scenen og popmusikk som man blir glad av.

Så kom det absolutte høydepunktet nemlig ØYAFESTIVALEN 2010 som finner sted i Middelalderparken i Oslo. 
Jeg var frivillig og hjalp til i frivilligboden 2 dager og fikk dermed 2 dagers fri adgang til festivalen. Har hørt mye positivt
om hvor godt de tar vare på de frivillige som hjelper til og det viste seg å stemme helt. Man får masse stæsj og møter mange nye mennesker samtidig som man får se to sider av festivalen. Kjempegøy!
Jeg fikk med meg Kråkesølv, Lars Vular, Karpe Diem, Robyn, Big Boi, Motorpsycho, La Roux, The XX +++

Robyn konserten var helt fantastisk. Sto midt inne i folkehavet med noen av vennene mine og sang og danset til rytmene fra scenen. Spesielt å høre om igjen sanger som du har din egen historie til og å se på de andre rundt deg som også har sin egen historie til musikken hennes. Det var som ett stort felleskap i musikkens tegn.
Var helt ferdig etter den opplevelsen. Men det var verdt det.

Motorpsycho var ett band som jeg alltid har lest om men ikke hørt noen av sangene til. Men det var nok det bandet som facinerte meg mest under hele festivalen. De avsluttet lørdagskvelden med en 2 timer lang konsert som bare ble bedre og bedre. Jeg er veldig fan av rock som er storstilt og som varer lenge så det var helt topp. Da den siste sangen ble akkompanert av ett stort fyrkerkeri fra Operaen i Oslonatta var stemningen til og ta å føle på. Nydelig!

Jeg er veldig takknemlig over å ha opplevd så mange bra artister i løpet av sommeren og Øyafestivalen kommer til å bli vurdert til neste år også.

Ps: Ble ikke noen anledning til å ta bilder fra begivenhetene men på www.oyafestivalen.com ligger det masse bilder fra festivalen. Likeså på tydalsfestivalen.no. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits